
Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu.
Cebulę i czosnek drobno siekamy, następnie podsmażamy na oliwie.
Gdy się zarumienią dodajemy pokrojone polędwiczki z kurczaka i razem przesmażamy.
Na końcu dodajemy startą na dużych oczkach cukinię, obrane ze skórki pokrojone pomidory oraz pastę z papryki pomidorów i bakłażanów, doprawiamy solą i pierzem. Krótko razem dusimy.
Makaron łączymy z powstałym sosem, oprószamy posiekanymi ziołami oraz startym serem.
Składniki
Wskazówki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu.
Cebulę i czosnek drobno siekamy, następnie podsmażamy na oliwie.
Gdy się zarumienią dodajemy pokrojone polędwiczki z kurczaka i razem przesmażamy.
Na końcu dodajemy startą na dużych oczkach cukinię, obrane ze skórki pokrojone pomidory oraz pastę z papryki pomidorów i bakłażanów, doprawiamy solą i pierzem. Krótko razem dusimy.
Makaron łączymy z powstałym sosem, oprószamy posiekanymi ziołami oraz startym serem.