
Masło rozpuszczamy w rondelku.
Dodajemy cukier, kakao, wanilię, mleko oraz mleko skondensowane i energicznie mieszamy do połączenia składników. Następnie odstawić do przestudzenia.
Do wystudzonej masy dodajemy mleko w proszku i dokładnie mieszamy na końcu dodajemy amarantus.
Blaszkę wykładamy folią spożywczą i przekładamy na nią masę dociskając łopatką aby konsystencja była zwarta. Odstawiamy w chłodne miejsce.
Składniki
Wskazówki
Masło rozpuszczamy w rondelku.
Dodajemy cukier, kakao, wanilię, mleko oraz mleko skondensowane i energicznie mieszamy do połączenia składników. Następnie odstawić do przestudzenia.
Do wystudzonej masy dodajemy mleko w proszku i dokładnie mieszamy na końcu dodajemy amarantus.
Blaszkę wykładamy folią spożywczą i przekładamy na nią masę dociskając łopatką aby konsystencja była zwarta. Odstawiamy w chłodne miejsce.