Blok czekoladowy z ekspandowaną kaszą jaglaną i truskawkami

KategoriaTrudnośćPoczątkujący

Czas przygotowania15 min.Czas gotowania15 min.Całkowity czas30 min.

Składniki
 1 kostka masła
 ½ szklanki mleka
 ½ szklanki cukru
 3 łyżki stołowe kakao
 400 g mleka w proszku
 80 g kaszy jaglanej ekspandowanej
 15 g truskawek liofilizowanych

Przygotowanie
1

Masło rozpuszczamy w rondelku.

2

Dodajemy cukier oraz kakao, a następnie mieszamy do rozpuszczenia składników.

3

Dodajemy mleko w proszku i energicznie mieszamy aby nie powstały grudki na końcu dodajemy kaszę jaglaną ekspandowaną oraz kawałki truskawek liofilizowanych.

4

Przekładamy masę do foremki dekorując na wierzchu sproszkowanymi liofilizowanymi truskawkami i odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 30 minut.

Składniki

Składniki
 1 kostka masła
 ½ szklanki mleka
 ½ szklanki cukru
 3 łyżki stołowe kakao
 400 g mleka w proszku
 80 g kaszy jaglanej ekspandowanej
 15 g truskawek liofilizowanych

Wskazówki

Przygotowanie
1

Masło rozpuszczamy w rondelku.

2

Dodajemy cukier oraz kakao, a następnie mieszamy do rozpuszczenia składników.

3

Dodajemy mleko w proszku i energicznie mieszamy aby nie powstały grudki na końcu dodajemy kaszę jaglaną ekspandowaną oraz kawałki truskawek liofilizowanych.

4

Przekładamy masę do foremki dekorując na wierzchu sproszkowanymi liofilizowanymi truskawkami i odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 30 minut.

Blok czekoladowy z ekspandowaną kaszą jaglaną i truskawkami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *