
Masło i czekoladę rozpuszczamy w tygielku. Odstawiamy na chwilę do wystudzenia.
Następnie ucieramy jajka z cukrem i esencją waniliową.
Gdy masa czekoladowa osiągnie odpowiednią temperaturę (może być ciepła ale nie gorąca), dodajemy ją stopniowo do jajek, energicznie mieszamy.
Na końcu dodajemy mąkę kokosową, mieszamy do powstania jednolitej masy.
Przekładamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy maliny.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 25 minut. Po wyjęciu z piecyka studzimy ciasto przed podaniem.
Składniki
Wskazówki
Masło i czekoladę rozpuszczamy w tygielku. Odstawiamy na chwilę do wystudzenia.
Następnie ucieramy jajka z cukrem i esencją waniliową.
Gdy masa czekoladowa osiągnie odpowiednią temperaturę (może być ciepła ale nie gorąca), dodajemy ją stopniowo do jajek, energicznie mieszamy.
Na końcu dodajemy mąkę kokosową, mieszamy do powstania jednolitej masy.
Przekładamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy maliny.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 25 minut. Po wyjęciu z piecyka studzimy ciasto przed podaniem.