Blondies z malinami

Kategoria, TrudnośćPoczątkujący

Czas przygotowania25 min.Czas gotowania25 min.Całkowity czas50 min.

Składniki:
 200 g białej czekolady
 75 g masła
 3 jajka
 ⅓ szklanki cukru
 ⅓ szklanki mąki kokosowej
 1 łyżeczka esencji waniliowej
 ¾ szklanki malin

Przygotowanie:
1

Masło i czekoladę rozpuszczamy w tygielku. Odstawiamy na chwilę do wystudzenia.

2

Następnie ucieramy jajka z cukrem i esencją waniliową.

3

Gdy masa czekoladowa osiągnie odpowiednią temperaturę (może być ciepła ale nie gorąca), dodajemy ją stopniowo do jajek, energicznie mieszamy.

4

Na końcu dodajemy mąkę kokosową, mieszamy do powstania jednolitej masy.

5

Przekładamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy maliny.

6

Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 25 minut. Po wyjęciu z piecyka studzimy ciasto przed podaniem.

Składniki

Składniki:
 200 g białej czekolady
 75 g masła
 3 jajka
 ⅓ szklanki cukru
 ⅓ szklanki mąki kokosowej
 1 łyżeczka esencji waniliowej
 ¾ szklanki malin

Wskazówki

Przygotowanie:
1

Masło i czekoladę rozpuszczamy w tygielku. Odstawiamy na chwilę do wystudzenia.

2

Następnie ucieramy jajka z cukrem i esencją waniliową.

3

Gdy masa czekoladowa osiągnie odpowiednią temperaturę (może być ciepła ale nie gorąca), dodajemy ją stopniowo do jajek, energicznie mieszamy.

4

Na końcu dodajemy mąkę kokosową, mieszamy do powstania jednolitej masy.

5

Przekładamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy maliny.

6

Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 25 minut. Po wyjęciu z piecyka studzimy ciasto przed podaniem.

Blondies z malinami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *