Czekoladowa chatka Puchatka

KategoriaTrudnośćPoczątkujący

Czas przygotowania20 min.Czas gotowania10 min.Całkowity czas30 min.

Składniki
 0,50 szklanki mleka
 0,75 szklanki cukru
 2 łyżki stołowe kakao
 1 kostka masła
 2 szklanki mleka w proszku
 duża paczka herbatników
 duża chipsów kokosowych

Przygotowanie
1

Masło rozpuścić z dodatkiem cukru, dodać mleko i podgrzewać nie doprowadzając do zagotowania.

2

Następnie dodawać stopniowo mleko w proszku cały czas mieszając aby nie zrobiły się grudki a masa nie przywarła do garnka.

3

Pokruszone na małe kawałki herbatniki oraz czipsy kokosowe wymieszać z masą czekoladową (zostawić odrobinę samej czekolady na polanie).

4

Na ściereczce rozłożyć w rządku (z około 12 herbatników) po 3 herbatniki, na środkowym z nich układać masę czekoladową. Herbatniki składać w trójkąt i zawinąć w ściereczkę, odstawić do wystudzenia.

5

Gdy czekolada stężeje rozpuścić pozostałą masę czekoladową z dodatkiem ok 2 łyżek mleka i polać całość.

Składniki

Składniki
 0,50 szklanki mleka
 0,75 szklanki cukru
 2 łyżki stołowe kakao
 1 kostka masła
 2 szklanki mleka w proszku
 duża paczka herbatników
 duża chipsów kokosowych

Wskazówki

Przygotowanie
1

Masło rozpuścić z dodatkiem cukru, dodać mleko i podgrzewać nie doprowadzając do zagotowania.

2

Następnie dodawać stopniowo mleko w proszku cały czas mieszając aby nie zrobiły się grudki a masa nie przywarła do garnka.

3

Pokruszone na małe kawałki herbatniki oraz czipsy kokosowe wymieszać z masą czekoladową (zostawić odrobinę samej czekolady na polanie).

4

Na ściereczce rozłożyć w rządku (z około 12 herbatników) po 3 herbatniki, na środkowym z nich układać masę czekoladową. Herbatniki składać w trójkąt i zawinąć w ściereczkę, odstawić do wystudzenia.

5

Gdy czekolada stężeje rozpuścić pozostałą masę czekoladową z dodatkiem ok 2 łyżek mleka i polać całość.

Czekoladowa chatka Puchatka

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *