
Masło rozpuścić z dodatkiem cukru, dodać mleko i podgrzewać nie doprowadzając do zagotowania.
Następnie dodawać stopniowo mleko w proszku cały czas mieszając aby nie zrobiły się grudki a masa nie przywarła do garnka.
Pokruszone na małe kawałki herbatniki oraz czipsy kokosowe wymieszać z masą czekoladową (zostawić odrobinę samej czekolady na polanie).
Na ściereczce rozłożyć w rządku (z około 12 herbatników) po 3 herbatniki, na środkowym z nich układać masę czekoladową. Herbatniki składać w trójkąt i zawinąć w ściereczkę, odstawić do wystudzenia.
Gdy czekolada stężeje rozpuścić pozostałą masę czekoladową z dodatkiem ok 2 łyżek mleka i polać całość.
Składniki
Wskazówki
Masło rozpuścić z dodatkiem cukru, dodać mleko i podgrzewać nie doprowadzając do zagotowania.
Następnie dodawać stopniowo mleko w proszku cały czas mieszając aby nie zrobiły się grudki a masa nie przywarła do garnka.
Pokruszone na małe kawałki herbatniki oraz czipsy kokosowe wymieszać z masą czekoladową (zostawić odrobinę samej czekolady na polanie).
Na ściereczce rozłożyć w rządku (z około 12 herbatników) po 3 herbatniki, na środkowym z nich układać masę czekoladową. Herbatniki składać w trójkąt i zawinąć w ściereczkę, odstawić do wystudzenia.
Gdy czekolada stężeje rozpuścić pozostałą masę czekoladową z dodatkiem ok 2 łyżek mleka i polać całość.