
Każdą pierś kroimy wzdłuż na 2 części. Smarujemy oliwą z suszonych pomidorów i solimy a następnie delikatnie rozbijamy.
Do koziego serka dodajemy drobno posiekane suszone pomidory, marynowany zielony pieprz, oraz bazylię. Dokładnie mieszamy i smarujemy każdy kawałek mięsa.
Na jednym brzegu układamy szparaga przekrojonego na 2 części i zwijamy mięso w roladki. Spinamy na końcach wykałaczkami.
Roladki grillujemy z każdej strony ok 5-7 minut, aż będą rumiane z wierzchu i przepieczone w środku.
Blendujemy pomidory z czosnkiem, papryką, cebulką, oliwą i przyprawami.
Gotowe mięso podajemy z pomidorowym sosem, idealnie sprawdzi się też jako przekąska na kilka kęsów podane w plastrach na liściu cykorii wypełnionym sosem.
Składniki
Wskazówki
Każdą pierś kroimy wzdłuż na 2 części. Smarujemy oliwą z suszonych pomidorów i solimy a następnie delikatnie rozbijamy.
Do koziego serka dodajemy drobno posiekane suszone pomidory, marynowany zielony pieprz, oraz bazylię. Dokładnie mieszamy i smarujemy każdy kawałek mięsa.
Na jednym brzegu układamy szparaga przekrojonego na 2 części i zwijamy mięso w roladki. Spinamy na końcach wykałaczkami.
Roladki grillujemy z każdej strony ok 5-7 minut, aż będą rumiane z wierzchu i przepieczone w środku.
Blendujemy pomidory z czosnkiem, papryką, cebulką, oliwą i przyprawami.
Gotowe mięso podajemy z pomidorowym sosem, idealnie sprawdzi się też jako przekąska na kilka kęsów podane w plastrach na liściu cykorii wypełnionym sosem.