Grillowane roladki z kurczaka faszerowane marynowanymi szparagami i pastą z serka koziego

Kategoria, TrudnośćPoczątkujący

Czas przygotowania35 min.Czas gotowania15 min.Całkowity czas50 min.

Składniki roladki z kurczaka
 2 piersi z kurczaka
 4 marynowane zielone szparagi
 2 łyżeczki sera koziego
 ½ łyżeczki ziaren marynowanego zielonego pieprzu
 2 suszone pomidory w oliwie
 listki świeżej bazylii
 sól
Składniki sos ze świeżych pomidorów
 2 pomidory
 2 ząbki czosnku
 ½ papryki
 1 mała dymka
 1 łyżka oliwy
 sól, pieprz
Pozostałe składniki:
 świeże liście cykorii

Przygotowanie roladek z kurczaka
1

Każdą pierś kroimy wzdłuż na 2 części. Smarujemy oliwą z suszonych pomidorów i solimy a następnie delikatnie rozbijamy.

2

Do koziego serka dodajemy drobno posiekane suszone pomidory, marynowany zielony pieprz, oraz bazylię. Dokładnie mieszamy i smarujemy każdy kawałek mięsa.

3

Na jednym brzegu układamy szparaga przekrojonego na 2 części i zwijamy mięso w roladki. Spinamy na końcach wykałaczkami.

4

Roladki grillujemy z każdej strony ok 5-7 minut, aż będą rumiane z wierzchu i przepieczone w środku.

Przygotowanie sosu
5

Blendujemy pomidory z czosnkiem, papryką, cebulką, oliwą i przyprawami.

Sposób podania
6

Gotowe mięso podajemy z pomidorowym sosem, idealnie sprawdzi się też jako przekąska na kilka kęsów podane w plastrach na liściu cykorii wypełnionym sosem.

Składniki

Składniki roladki z kurczaka
 2 piersi z kurczaka
 4 marynowane zielone szparagi
 2 łyżeczki sera koziego
 ½ łyżeczki ziaren marynowanego zielonego pieprzu
 2 suszone pomidory w oliwie
 listki świeżej bazylii
 sól
Składniki sos ze świeżych pomidorów
 2 pomidory
 2 ząbki czosnku
 ½ papryki
 1 mała dymka
 1 łyżka oliwy
 sól, pieprz
Pozostałe składniki:
 świeże liście cykorii

Wskazówki

Przygotowanie roladek z kurczaka
1

Każdą pierś kroimy wzdłuż na 2 części. Smarujemy oliwą z suszonych pomidorów i solimy a następnie delikatnie rozbijamy.

2

Do koziego serka dodajemy drobno posiekane suszone pomidory, marynowany zielony pieprz, oraz bazylię. Dokładnie mieszamy i smarujemy każdy kawałek mięsa.

3

Na jednym brzegu układamy szparaga przekrojonego na 2 części i zwijamy mięso w roladki. Spinamy na końcach wykałaczkami.

4

Roladki grillujemy z każdej strony ok 5-7 minut, aż będą rumiane z wierzchu i przepieczone w środku.

Przygotowanie sosu
5

Blendujemy pomidory z czosnkiem, papryką, cebulką, oliwą i przyprawami.

Sposób podania
6

Gotowe mięso podajemy z pomidorowym sosem, idealnie sprawdzi się też jako przekąska na kilka kęsów podane w plastrach na liściu cykorii wypełnionym sosem.

Grillowane roladki z kurczaka faszerowane marynowanymi szparagami i pastą z serka koziego

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *