Jajka faszerowane tuńczykiem

Kategoria, TrudnośćPoczątkujący

Czas przygotowania30 min.Czas gotowania15 min.Całkowity czas45 min.

Składniki
 6 jajek
 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
 2 łyżki majonezu
 1 mała dymka
 pęczek szczypiorku
 4 rzodkiewki
 sól, pieprz

Przygotowanie
1

Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu obieramy i odstawiamy do wystudzenia.

2

Następnie kroimy jajka na pół i za pomocą łyżeczki wydobywamy żółtka.

3

Masę żółtkową rozdrabniamy, dodajemy do niej odsączonego z zalewy tuńczyka oraz majonez i dokładnie mieszamy.

4

Dymkę, szczypiorek i rzodkiewki kroimy drobno i dodajemy do farszu.

5

Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i powstałym farszem wypełniamy białkowe połówki jajek. Układamy na talerzu dekorujemy koperkiem i kiełkami rzodkiewki, przechowujemy w lodówce.

Składniki

Składniki
 6 jajek
 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
 2 łyżki majonezu
 1 mała dymka
 pęczek szczypiorku
 4 rzodkiewki
 sól, pieprz

Wskazówki

Przygotowanie
1

Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu obieramy i odstawiamy do wystudzenia.

2

Następnie kroimy jajka na pół i za pomocą łyżeczki wydobywamy żółtka.

3

Masę żółtkową rozdrabniamy, dodajemy do niej odsączonego z zalewy tuńczyka oraz majonez i dokładnie mieszamy.

4

Dymkę, szczypiorek i rzodkiewki kroimy drobno i dodajemy do farszu.

5

Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i powstałym farszem wypełniamy białkowe połówki jajek. Układamy na talerzu dekorujemy koperkiem i kiełkami rzodkiewki, przechowujemy w lodówce.

Jajka faszerowane tuńczykiem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *