Kokosowe wiosenne praliny

KategoriaTrudnośćPoczątkujący

Czas przygotowania20 min.Czas gotowania10 min.Całkowity czas30 min.

Składniki
 2 tabliczki białej czekolady
 3 łyżki stołowe rumu malibu
 2 łyżki stołowe masła
 3 łyżki stołowe mleka
 50 g łyżki mleka w proszku
 20 migdałów
 100 g wiórek kokosowych
  żółty barwnik spożywczy

Przygotowanie
1

W rondelku rozpuszczamy masło z dodatkiem czekolady oraz rumu, gdy się rozpuszczą dodajemy mleko oraz mleko w proszku i energicznie mieszamy. Powinna powstać jednolita gęsta masa.

2

Wiórki kokosowe przesypujemy do foliowego woreczka dodajemy barwnik spożywczy i dokładnie mieszamy aby równomiernie się zabarwiły.

3

Czekoladową masę dzielimy na ok 20 części, zwilżamy dłoń i formujemy okrągłe praliny umieszczając w każdej z nich migdał.

4

Dokładnie obtaczamy każdą powstałą kuleczkę w zabarwionych wiórkach kokosowych.

Składniki

Składniki
 2 tabliczki białej czekolady
 3 łyżki stołowe rumu malibu
 2 łyżki stołowe masła
 3 łyżki stołowe mleka
 50 g łyżki mleka w proszku
 20 migdałów
 100 g wiórek kokosowych
  żółty barwnik spożywczy

Wskazówki

Przygotowanie
1

W rondelku rozpuszczamy masło z dodatkiem czekolady oraz rumu, gdy się rozpuszczą dodajemy mleko oraz mleko w proszku i energicznie mieszamy. Powinna powstać jednolita gęsta masa.

2

Wiórki kokosowe przesypujemy do foliowego woreczka dodajemy barwnik spożywczy i dokładnie mieszamy aby równomiernie się zabarwiły.

3

Czekoladową masę dzielimy na ok 20 części, zwilżamy dłoń i formujemy okrągłe praliny umieszczając w każdej z nich migdał.

4

Dokładnie obtaczamy każdą powstałą kuleczkę w zabarwionych wiórkach kokosowych.

Kokosowe wiosenne praliny

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *