
Z jajek i mąki zagniatamy ciasto.
Rozwałkowujemy je na podłużne placki z których wykrawamy trójkąty.
Rozgrzewamy olej. Smażymy na głębokim tłuszczu, przygotowane wcześniej trójkąty z obu stron na złoty kolor.
Wyjmujemy ostrożnie na papier aby pozbawić je nadmiaru tłuszczu.
Układamy na paterze lub talerzu a następnie polewamy syropem daktylowym (w oryginalnym przepisie jest miód) i posypujemy makiem.
RADA: W cieście nie ma cukru więc tylko od Was zależy jak słodkie będą te chrupiące trójkąciki, możecie je również oprószyć jak tradycyjne faworki cukrem pudrem.
Składniki
Wskazówki
Z jajek i mąki zagniatamy ciasto.
Rozwałkowujemy je na podłużne placki z których wykrawamy trójkąty.
Rozgrzewamy olej. Smażymy na głębokim tłuszczu, przygotowane wcześniej trójkąty z obu stron na złoty kolor.
Wyjmujemy ostrożnie na papier aby pozbawić je nadmiaru tłuszczu.
Układamy na paterze lub talerzu a następnie polewamy syropem daktylowym (w oryginalnym przepisie jest miód) i posypujemy makiem.
RADA: W cieście nie ma cukru więc tylko od Was zależy jak słodkie będą te chrupiące trójkąciki, możecie je również oprószyć jak tradycyjne faworki cukrem pudrem.