
Mąkę mieszamy z szczyptą soli i proszkiem do pieczenia, dodajemy wodę oraz oliwę i wyrabiamy elastyczne ciasto.
Szpinak myjemy i blendujemy z dodatkiem czosnku oraz oliwy.
Mięso wyrabiamy z dodatkiem przypraw formujemy kotleciki a la kofty i opiekamy na patelni grillowej.
Ser ścieramy na tarce na drobnych oczkach, paprykę kroimy w słupki, oliwki kroimy w plasterki.
Ciasto porcjujemy na ok 3 części, każdą rozwałkowujemy w koło o grubości ok 1 cm.
Rozgrzewamy patelnię skropioną oliwą, układamy na niej ciasto a następnie rozprowadzamy sos szpinakowy, posypujemy serem żółtym i układamy dodatki.
Pieczemy ok 4 minut przyciskając brzegi do ścianek patelni.
Składniki
Wskazówki
Mąkę mieszamy z szczyptą soli i proszkiem do pieczenia, dodajemy wodę oraz oliwę i wyrabiamy elastyczne ciasto.
Szpinak myjemy i blendujemy z dodatkiem czosnku oraz oliwy.
Mięso wyrabiamy z dodatkiem przypraw formujemy kotleciki a la kofty i opiekamy na patelni grillowej.
Ser ścieramy na tarce na drobnych oczkach, paprykę kroimy w słupki, oliwki kroimy w plasterki.
Ciasto porcjujemy na ok 3 części, każdą rozwałkowujemy w koło o grubości ok 1 cm.
Rozgrzewamy patelnię skropioną oliwą, układamy na niej ciasto a następnie rozprowadzamy sos szpinakowy, posypujemy serem żółtym i układamy dodatki.
Pieczemy ok 4 minut przyciskając brzegi do ścianek patelni.