
Masło rozpuszczamy w rondelku, ciastka rozdrabniamy z orzechami i łączymy z masłem.
Powstałą masą wykładamy spód i boki tortownicy, a następnie wstawiamy do lodówki.
W rondelku podgrzewamy śmietankę , a następnie dodajemy do niej czekoladę.
Czekamy aż się rozpuści, dodajemy mleko w proszku dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia.
Biały ser mielimy trzy razy, dodajemy cukier i ucieramy.
Następnie dodajemy budyń i miksujemy do połączenia składników.
Nie przerywając ubijania dodajemy po jednym jajku.
Orzechy mielimy w młynku i również dodajemy je do masy serowej. Gdy składniki się połączą dodajemy wystudzoną śmietankę z czekoladą.
Tak przygotowany ser przekładamy na ciasteczkowy spód i wyrównujemy.
Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni a następnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy jeszcze 1 godzinę i 45 minut.
Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
Polewamy białą czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i dekorujemy orzeszkami ziemnymi w karmelu i pokrojonymi białymi truflowymi cukierkami.
Składniki
Wskazówki
Masło rozpuszczamy w rondelku, ciastka rozdrabniamy z orzechami i łączymy z masłem.
Powstałą masą wykładamy spód i boki tortownicy, a następnie wstawiamy do lodówki.
W rondelku podgrzewamy śmietankę , a następnie dodajemy do niej czekoladę.
Czekamy aż się rozpuści, dodajemy mleko w proszku dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia.
Biały ser mielimy trzy razy, dodajemy cukier i ucieramy.
Następnie dodajemy budyń i miksujemy do połączenia składników.
Nie przerywając ubijania dodajemy po jednym jajku.
Orzechy mielimy w młynku i również dodajemy je do masy serowej. Gdy składniki się połączą dodajemy wystudzoną śmietankę z czekoladą.
Tak przygotowany ser przekładamy na ciasteczkowy spód i wyrównujemy.
Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni a następnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy jeszcze 1 godzinę i 45 minut.
Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
Polewamy białą czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i dekorujemy orzeszkami ziemnymi w karmelu i pokrojonymi białymi truflowymi cukierkami.