Tartaletki z łososiem i twarożkiem chrzanowym z pistacjową posypką

Kategoria, TrudnośćPośredni

Czas przygotowania35 min.Czas gotowania25 min.Całkowity czas1 godz.

Składniki ciasto
 2 szklanki mąki
 150 g kostki zimnego masła
 1 jajko
 2 łyżki zimnej wody
 szczypta soli
Składniki nadzienie
 400 g serka śmietankowego
 4 łyżki stołowe chrzanu
 200 g wędzonego łososia
 100 g kiełków rzodkiewki
 150 g pistacji

Przygotowanie ciasta
1

Mąkę siekamy z masłem i szczyptą soli, dodajemy jako oraz wodę i zagniatamy ciasto.

2

Owijamy je w folię spożywczą i odstawiamy do schłodzenia, następnie wypełniamy nim foremki na babeczki (z tej porcji wychodzi ok 18 szt.).

3

Na ciasto nakładamy kawałki papieru do pieczenia i obciążamy je grochem, pieczemy w 180 stopniach 10 minut, Następnie zdejmujemy papier i pieczemy kolejne 10 minut.

4

Po upieczeniu wyjmujemy je z pieca i pozostawiamy do wystudzenia,

Przygotowanie nadzienia
5

Mieszamy serek z chrzanem i kiełkami rzodkiewki.

6

Obieramy pistacje, a następnie siekamy.

Przygotowanie tartaletek
7

Gdy ciasto wystygnie nakładamy do niego serek smarując boki i spód babeczek, w środku układamy po kawałku wędzonego łososia i przykrywamy go serkiem.

8

Wierzch każdej babeczki obsypujemy siekanymi pistacjami.

Składniki

Składniki ciasto
 2 szklanki mąki
 150 g kostki zimnego masła
 1 jajko
 2 łyżki zimnej wody
 szczypta soli
Składniki nadzienie
 400 g serka śmietankowego
 4 łyżki stołowe chrzanu
 200 g wędzonego łososia
 100 g kiełków rzodkiewki
 150 g pistacji

Wskazówki

Przygotowanie ciasta
1

Mąkę siekamy z masłem i szczyptą soli, dodajemy jako oraz wodę i zagniatamy ciasto.

2

Owijamy je w folię spożywczą i odstawiamy do schłodzenia, następnie wypełniamy nim foremki na babeczki (z tej porcji wychodzi ok 18 szt.).

3

Na ciasto nakładamy kawałki papieru do pieczenia i obciążamy je grochem, pieczemy w 180 stopniach 10 minut, Następnie zdejmujemy papier i pieczemy kolejne 10 minut.

4

Po upieczeniu wyjmujemy je z pieca i pozostawiamy do wystudzenia,

Przygotowanie nadzienia
5

Mieszamy serek z chrzanem i kiełkami rzodkiewki.

6

Obieramy pistacje, a następnie siekamy.

Przygotowanie tartaletek
7

Gdy ciasto wystygnie nakładamy do niego serek smarując boki i spód babeczek, w środku układamy po kawałku wędzonego łososia i przykrywamy go serkiem.

8

Wierzch każdej babeczki obsypujemy siekanymi pistacjami.

Tartaletki z łososiem i twarożkiem chrzanowym z pistacjową posypką

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *