
Masło rozpuszczamy i odstawiamy do wystudzenia.
Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy wystudzone rozpuszczone masło oraz syrop wiśniowy i dalej ucieramy. Stopniowo do masy przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i kisielami.
Białka ubijamy na sztywną pianę i ostrożnie łączymy z ciastem.
Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy na nią ciasto. Pieczemy w piecyku rozgrzanym do 170 stopni przez 40 minut.
Ucieramy żółtka z cukrem, a gdy ten się rozpuści dokładamy po łyżce sera. Gdy masa się połączy dodajemy ekstrakt waniliowy a na koniec budynie.
W drugiej misce ubijamy na sztywną pianę białka. Ubite białka łączymy z serem delikatnie mieszając.
Blachę (o tych samych wymiarach w której piekło się ciasto) dokładnie wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy na nią masę serową. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach.
1,5 szklanki mleka zagotować z cukrem i ekstraktem z wanilii.
W połowie szklanki mleka rozprowadzić mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną oraz żółtko. Wlać na gotujące mleko i ugotować budyń a następnie odstawić do wystudzenia.
Następnie masło ucieramy na krem z wystudzonym budyniem.
Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wrzącej wody, dodajemy do nich zblendowane wiśnie i odstawiamy do stężenia.
Ciasto kroimy na 2 części, pierwszą z nich smarujemy kremem (1/3 całości), następnie układamy sernik, smarujemy go kolejną częścią kremu, i układamy drugi blat, który smarujemy resztą kremu. Mus wiśniowy wykładamy na ciasto i odstawiamy w chłodne miejsce.
Składniki
Wskazówki
Masło rozpuszczamy i odstawiamy do wystudzenia.
Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy wystudzone rozpuszczone masło oraz syrop wiśniowy i dalej ucieramy. Stopniowo do masy przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i kisielami.
Białka ubijamy na sztywną pianę i ostrożnie łączymy z ciastem.
Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy na nią ciasto. Pieczemy w piecyku rozgrzanym do 170 stopni przez 40 minut.
Ucieramy żółtka z cukrem, a gdy ten się rozpuści dokładamy po łyżce sera. Gdy masa się połączy dodajemy ekstrakt waniliowy a na koniec budynie.
W drugiej misce ubijamy na sztywną pianę białka. Ubite białka łączymy z serem delikatnie mieszając.
Blachę (o tych samych wymiarach w której piekło się ciasto) dokładnie wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy na nią masę serową. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach.
1,5 szklanki mleka zagotować z cukrem i ekstraktem z wanilii.
W połowie szklanki mleka rozprowadzić mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną oraz żółtko. Wlać na gotujące mleko i ugotować budyń a następnie odstawić do wystudzenia.
Następnie masło ucieramy na krem z wystudzonym budyniem.
Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wrzącej wody, dodajemy do nich zblendowane wiśnie i odstawiamy do stężenia.
Ciasto kroimy na 2 części, pierwszą z nich smarujemy kremem (1/3 całości), następnie układamy sernik, smarujemy go kolejną częścią kremu, i układamy drugi blat, który smarujemy resztą kremu. Mus wiśniowy wykładamy na ciasto i odstawiamy w chłodne miejsce.