Zupa krem z białych warzyw z chrzanem

Kategoria, TrudnośćPośredni

Składniki:
 1 l bulionu
 3 ziemniaki
 ½ selera
 2 pietruszki
 ½ kalafiora
 1 cebula
 ½ pora
 2 łyżki masła
 1 serek topiony śmietankowy
 2 łyżki tartego chrzanu
 sól, pieprz

Przygotowanie:
1

Na maśle podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę oraz pora.

2

Gdy się zeszklą dodajemy pozostałe obrane i pokrojone w kostkę warzywa. Krótko obsmażamy. Następnie zalewamy całość bulionem i gotujemy aż wszystkie warzywa będą miękkie.

3

Całość blendujemy.

4

Serek topiony rozpuszczamy z dodatkiem odrobiny gorącej zupy, następnie łączymy z całością. Na końcu dodajemy tarty chrzan oraz sól i pieprz do smaku.

5

Zupę podajemy z podsmażoną wiejską kiełbasą oraz np. świeżym szczypiorkiem.

Składniki

Składniki:
 1 l bulionu
 3 ziemniaki
 ½ selera
 2 pietruszki
 ½ kalafiora
 1 cebula
 ½ pora
 2 łyżki masła
 1 serek topiony śmietankowy
 2 łyżki tartego chrzanu
 sól, pieprz

Wskazówki

Przygotowanie:
1

Na maśle podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę oraz pora.

2

Gdy się zeszklą dodajemy pozostałe obrane i pokrojone w kostkę warzywa. Krótko obsmażamy. Następnie zalewamy całość bulionem i gotujemy aż wszystkie warzywa będą miękkie.

3

Całość blendujemy.

4

Serek topiony rozpuszczamy z dodatkiem odrobiny gorącej zupy, następnie łączymy z całością. Na końcu dodajemy tarty chrzan oraz sól i pieprz do smaku.

5

Zupę podajemy z podsmażoną wiejską kiełbasą oraz np. świeżym szczypiorkiem.

Zupa krem z białych warzyw z chrzanem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Komentarz do “Zupa krem z białych warzyw z chrzanem”