
Jabłka obieramy i kroimy w kawałeczki, przekładamy do rondelka i prażymy aż częściowo się rozpadną.
W gorącej masie jabłkowej rozpuszczamy galaretkę, doprawiamy cynamonem.
W foremce tzw. keksówce układamy warstwę herbatników, na które wykładamy jeszcze ciepłą masę jabłkową. Przykrywamy kolejną warstwą herbatników i odstawiamy do stężenia.
Gotujemy 150 ml wody w której rozpuszczamy galaretkę. Odstawiamy do wystudzenia, a następnie łączymy z serkiem energicznie mieszając.
Masę jogurtową wykładamy na przygotowane w formie ciasto. Odstawiamy w chłodne miejsce min. na 45 minut.
Składniki
Wskazówki
Jabłka obieramy i kroimy w kawałeczki, przekładamy do rondelka i prażymy aż częściowo się rozpadną.
W gorącej masie jabłkowej rozpuszczamy galaretkę, doprawiamy cynamonem.
W foremce tzw. keksówce układamy warstwę herbatników, na które wykładamy jeszcze ciepłą masę jabłkową. Przykrywamy kolejną warstwą herbatników i odstawiamy do stężenia.
Gotujemy 150 ml wody w której rozpuszczamy galaretkę. Odstawiamy do wystudzenia, a następnie łączymy z serkiem energicznie mieszając.
Masę jogurtową wykładamy na przygotowane w formie ciasto. Odstawiamy w chłodne miejsce min. na 45 minut.